Stäng
I kundvagnen
Varor
Töm kundvagn

Kundvagnen

Butik

Inspiration

Community

Mer information

Tjänster

Sätt färg på din tillvaro

Att använda färger på ett kreativt sätt kan vara ett sätt att ta starka bilder

Att ha en grundläggande förståelse för färger och färgsättning är en viktig del av att fotografera eftersom färgerna är en av de första sakerna du lägger märke till när du ser på ett foto. Lär dig hur du bäst använder färger i dina bilder för att förbättra kvaliteten i dina foton.

Använd färg för att få uppmärksamhet

Färger har en stark visuell dragningskraft och det är därför självklart att du bör använda denna till din fördel. Om fokus i din bild är vid den starkaste färgkällan kommer betraktarens öga naturligt dras dit, vilket är precis vad du vill!

Färger som tävlar om uppmärksamhet

Tänk på att använda färgsättning med eftertanke eftersom det är en så viktig del av ett foto. Om du har många starka färger i samma bild kan detta vara distraherande för personen som tittar på bilden eftersom de alla tävlar om att få åskådarens uppmärksamhet. Därför kan det också vara svårt att se vad det är som händer på bilden. Detta är viktigt att tänka på, särskilt om du har många skrälla/starka/motsatta färger runt omkring huvudobjektet.


Competing colours

Använd färg för att ge mening

Olika färger har olika påverkan på oss människor. Generellt sett är rött förknippat med energi, fara och upphetsning och drar verkligen uppmärksamhet till sig. Gult har en tendens att ge en ljus, lättsam känsla medan blått och grönt istället leder till en sval och kall atmosfär. Personlig smak och tycke är också viktigt att tänka på och en färg som är positiv för en person behöver inte nödvändigtvis vara det för en annan.


Ljusets styrka och riktning mot objektet kan dramatiskt förändra hur färgerna blir på dina bilder.

Mjuka skuggor

Mjuka skuggbildningar fungerar lika bra i foton som ljusare skuggor – de ger bara en annan känsla. Med mjukare linjer får fotografiet en särskild atmosfär, snarare än att bara avspegla starka och klara färger.

Kontrastera!

Färger kan användas för att göra en bild intressant på många sätt. Ofta fungerar repetitiva mönster men en bild blir ofta mer spännande när den bryts av med en helt kontrasterande färg. Enkla uppsättningar med två starka färger kan också vara grunden till att skapa starka och vackra bilder.


Kontrastera! It's a set up Decorations & details

Ljus och färg

Ljusets styrka och riktning mot objektet kan dramatiskt förändra hur färgerna blir på dina bilder. Till exempel kan en röd tegelvägg som badar i eftermiddagssol ha en mycket mäktigare och varmare känsla än samma tegelvägg en gråmulen, molnig dag. Tänk på hur ljuset faller i dina foton för att få den bästa effekten.

Fuska lite…

Med ett bildredigeringsprogram kan du ha roligt och leka med färgsättningen i dina bilder. Höj kontrasten och mättnaden i bilderna för att skapa fördjupa färgerna och skapa en mer attraktiv skuggbildning. Likaså kan du rätta till färgsättning när din kameras vitbalanskontroll gjort att bilderna fått en konstig färgsättning. I många program kan du till och med plocka ut färger inom bilden och exempelvis förvandla en röd t-shirt till en grön.


Laddning

Laddar...

Var god vänta.Laddar...
Uppladdning...

Tillgängligt inom kort

Ett mail för att återställa ditt lösenord har skickats till din e-postadress.

För många inloggningsförsök med fel lösenord. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.
Det verkar som att lösenordet du använder kan vara osäkert. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.


Kontrollera din informationDet här kontot är avstängt.

Glömt lösenord?
Klicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.

Inte medlem än?

Behöver du hjälp att logga in? Här kan du få hjälp

Återställ mitt lösenord