Stäng
I kundvagnen
Varor
Töm kundvagn

Kundvagnen

Butik

Inspiration

Community

Mer information

Tjänster

Perfekta husdjursbilder

Älska dina djur – och bilderna du tar av dem!

Gulliga bilder på våra husdjur är det vi alla eftersträvar. Att ta såna bilder är inte helt enkelt – särskilt inte med lekfulla husdjur. Här kommer därför ett par tips som hjälp på vägen.

Porträtt

Med alla sorters porträtt fungerar det bra att använda ett grunt skärpedjup. Detta gör bakgrunden suddig och fokus läggs vid objektet. Välj helt enkelt ett lågt f-nummer, någonstans mellan 2.8 och 5.6, eller ta bilden med porträttinställning för att automatiskt få ett lågt f-nummer.


Act on instinct Wait for it

Djur med energi

Om ditt husdjur rör sig snabbt måste du vara alert med kameran. Det är i såna här situationer det är bra att ta många bilder – du kan alltid kan ta bort bilder du inte tycker om senare. Det kan också vara användbart att ha en zoom för att du ska kunna få så mycket flexibilitet som möjligt medan din hund, katt eller kanin får dig att springa runt. Använd kamerainställningen för rörelse för att hänga med i svängarna.

Ner!

Ja, du, inte ditt djur. Precis som när man fotar barn är det av stor vikt att ta sig ner till deras nivå för att kunna ta bra och intressanta bilder. Visst kan du variera bildens vinkel och ibland ta bilder neråt eller lägga dig på golvet och ta bilden underifrån men hur som helst så kommer många av de bästa biderna vara dem som är tagna från deras nivå.


En variation mellan sov- lek och matbilder kommer att hjälpa till med att fånga ditt husdjurs personlighet.

En muta eller två

Mutor är det absolut bästa sättet att få ditt husdjur att göra som du vill. Ha ett par av favoritgodisarna till hands för att fresta med. Håll upp godisbiten i den riktning du vill att djuret ska titta åt – det brukar fungera!

Söta närbilder

För att ta närbilder av ett djur, utan att gå särskilt nära, kan du använda en zoom. En makrolins passar bäst för små djur eftersom du då får bäst detaljresultat.


Eye fro detail Mixture of monochrome Eye for detail

Använd inte blixt

Att använda blixt kan ofta resultera i röda ögon. Vid fotografering av djur kan ögonen istället bli gula eller gröna, vilket inte heller är särskilt attraktivt. Dessutom riskerar du att skrämma djuret, så försök att undvika blixt när du fotar djur och använd dig av gammalt hederligt dagsljus istället.

Gör en bok!

Skapa ett roligt fotoäventyr med ditt husdjur i huvudrollen! Med våra fotoböcker kan du skapa fotoböcker med bilder på dina husdjur. Gör till exempel en bok som visar din älskling från liten till vuxen. Se till att ha många olika bilder på ditt djur när det sover, äter eller leker för att fånga dess personlighet. Att fotografera roliga och konstiga vanor gör det hela lite roligare!
Laddning

Laddar...

Var god vänta.Laddar...
Uppladdning...

Tillgängligt inom kort

Ett mail för att återställa ditt lösenord har skickats till din e-postadress.

För många inloggningsförsök med fel lösenord. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.
Det verkar som att lösenordet du använder kan vara osäkert. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.


Kontrollera din informationDet här kontot är avstängt.

Glömt lösenord?
Klicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.

Inte medlem än?

Behöver du hjälp att logga in? Här kan du få hjälp

Återställ mitt lösenord