Stäng
I kundvagnen
Varor
Töm kundvagn

Kundvagnen

Butik

Inspiration

Community

Mer information

Tjänster

Oavsett väder…

Ta intressanta bilder i alla väderförhållanden

Om du är rädd för att gå ut när det är dåligt väder kan det hända att du går miste om många bra fotomöjligheter. Ta mod till dig gå ut i rusket efter att du läst om hur du kan göra det bästa av alla väderförhållanden.

Dimmiga morgnar

Ett landskap kan förändras helt när det är höljt i dimma. Fånga det direkt på morgonen när de första solstrålarna faller in och du har chansen att ta ett prisvinnande foto! Se bara till att undvika dimma som ligger tjock, där du går miste om subtila detaljer.

Starkt solljus

Starkt dagsljus kan suga ut starka färger ur en bild och orsaka starka skuggbildningar i porträtt. Som tidigare nämnts är tidiga morgnar och sena eftermiddagar mycket mer smickrande för fotografering. Försöka hitta en en skuggig plats att ta dina bilder om du inte känner dig nöjd med dina bilder.


Misty mornings Plenty of sun

Frostnypta landskap

Det finns mycket inspiration att hämta ur ett landskap som nypts av frosten en kall vintermorgon och hemligheten är att gå ut tidigt nog för att fånga stunden. Prova att ta vidvinkelsbilder av ett frostigt landskap och sedan gå närmare för att skapa kontraster. Leta efter exempel där frosten ramar in det objekt det håller fast vid och försök att fånga både tung frost och frost som smälter för att få olika effekter.


Idealt är en kombination av sol och regn för att skapa kontrastrika bilder, snarare än en gråmulen, regnig dag

Uppe bland molnen

De flesta av oss älskar solsken men ur ett fotografiskt perspekt är molnigt väder oftast lättare att arbeta med eftersom molnen hjälper till att sprida ut ljuset. Var uppmärksam på solljus som bryter igenom molnen och skapar underbara ljusstrålar till vackra landskapsbilder.

En blåsig dag

Vind och blåst är ett av de svåraste förhållandena att jobba med. Blåsten kan bidra till dramatiska bilder men det är en bra idé att hitta en plats i lä att fotografera ifrån. Om du använder ett stativ så är det bra att se till att det är ett stadigt sådant som inte blåser omkull. Många stativ har möjlighet att fästa kameraväskan som extra tyngd vilket är väldigt användbart i sammanhanget. Du kommer att vara glad att du ansträngde dig när du sedan gör fina presenter till familj och vänner.


Windy weather Let it snow Send in the clouds

Se det snöa

Vita snölandskap ger vackra bilder. När du är omgiven av snö kommer du att lägga märke till att det reklekterar mycket ljus och därmed gör det lite knepigt att få till rätt ljusexponering. Kameror har en tendens att överkompensera detta och bilderna riskerar att få en grå ton. Du kan lösa detta problem genom en längre exponeringstid än vad kamerans automatiska inställning rekommenderar.

Regniga dagar

Ja, det är viktigt att hålla kameran torr men det innebär inte att lägga undan den varje gång ett regnoväder är på gång. Om du jobba under skydd har du möjlighet att ta många fina foton. Idealt är en kombination av sol och regn för att skapa kontrastrika bilder, snarare än en gråmulen, regnig dag. Det är också bra om du kan rikta kameran mot solen för att framhäva regndropparna. När regnet dragit förbi kan du fotografera enskilda vattendroppar och intressanta reflektioner i pölar.Laddning

Laddar...

Var god vänta.Laddar...
Uppladdning...

Tillgängligt inom kort

Ett mail för att återställa ditt lösenord har skickats till din e-postadress.

För många inloggningsförsök med fel lösenord. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.
Det verkar som att lösenordet du använder kan vara osäkert. Vänligenåterställ ditt lösenordKlicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.för att fortsätta.


Kontrollera din informationDet här kontot är avstängt.

Glömt lösenord?
Klicka här och ange din e-postadress. Ett mail kommer sedan att skickas till dig för att återställa ditt lösenord.

Inte medlem än?

Behöver du hjälp att logga in? Här kan du få hjälp

Återställ mitt lösenord